Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Na een introductie waarin straatfotografie en bekende straatfotografen door de tijd heen worden belicht, trek je er zelf op uit in de directe omgeving van het museum. In je zoektocht naar dat ene moment waarop je de toevallige voorbijganger vastlegt in een spannend beeld.


Hé jij daar!
Het zijn de legendarische woorden van één van de meest bekende (straat)fotografen van Nederland: Ed van der Elsken. Op die manier wist hij maar al te vaak voorbijgangers te verleiden tot het kijken in de lens van zijn camera. Deze directe van manier werken, die weliswaar betrokken foto’s tussen de kijker en de gefotografeerde oplevert, ligt natuurlijk niet iedereen. Een andere werkwijze die straatfotografen zich eigen maken is meer beschouwend en levert afstandelijke foto’s op. 
Na een introductie van de museumdocent waarin straatfotografie, bekende straatfotografen en hun manier van werken worden besproken, bezoek je de tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie waar een aantal iconische straatfoto’s worden uitgelicht. Want wat maakt een goede straatfoto nou interessant om naar te kijken?


Daarna trek je er zelf op uit om te ervaren wat een straatfotograaf is en welke stijl bij jou past. In je zoektocht naar dat ene moment waarop je de toevallige voorbijganger(s) vastlegt in een spannend beeld, speelt vaak ook humor, iets onverwachts en de omgeving dikwijls een niet onbelangrijke rol.
Eenmaal terug in het museum presenteer je je beste fotobeelden en leer je kritisch naar je eigen beeld en dat van je medeleerlingen kijken.

Tijdsduur
Circa 120 min.
Talen
Nederlands / Engels
Kosten
€ 175,00 per 60 personen

U staat op het punt een reservering te verwijderen, dit kan niet ongedaan gemaakt worden. Weet u zeker dat u wilt doorgaan?