Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

In de Eregalerij vertellen 99 foto's samen het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. Het toont de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten. Iedere foto die onderdeel uitmaakt van de Eregalerij is van iconische waarde door zijn maatschappelijke en artistieke betekenis.


Het Nederlands Fotomuseum presenteert de Eregalerij om iedereen te inspireren met beelden uit de boeiende ontwikkeling van 180 jaar fotografie. Beelden die je met andere ogen naar de wereld laten kijken met prachtige visuele verhalen die ertoe doen.
De verhalen in de tentoonstelling worden gekoppeld aan jouw belevingswereld waardoor je je kunt inleven in de leefwereld van de personen en situaties op de foto’s.


Ik & de Ander is een activerende rondleiding waarin je aan de hand van foto’s uit de Eregalerij kennismaakt met verschillende perspectieven van kijken. Tijdens deze activiteit kom je in verschillende ‘schoenen’ te staan: in die van zichzelf, van de fotograaf en van het onderwerp. Door diverse kijkopdrachten word je uitgedaagd om kritisch te kijken naar een afbeelding, jezelf en de ander. Zo wordt je alledaagse sociale realiteit gekoppeld aan de realiteit in de foto’s en wordt je kritisch vermogen versterkt.


Thema’s: 
-    Inlevingsvermogen en verbeeldingskracht bevorderen
-    Kritisch vermogen versterken
-    Je plek in de wereld begrijpen en kunnen benoemen


Leerdoelen:
-    Sluit aan op kerndoel: 45, 55 en 56
-    Sluit aan op leerlijn: cultureel erfgoed (immaterieel)
-    Sluit aan bij 21e -eeuwse vaardigheden vergroten; kritisch kijken en denken, sociale en culturele vaardigheden, samenwerken en creatief denken.
-    Leren in een inspirerende omgeving buiten school;

Niveaus
Tijdsduur
Circa 90 min.
Talen
Nederlands / Engels
Kosten
€ 115,00 per 10 leerlingen

U staat op het punt een reservering te verwijderen, dit kan niet ongedaan gemaakt worden. Weet u zeker dat u wilt doorgaan?